Kábelvizsgálat és diagnosztika

Owox Kft.

Kábelvizsgálat és diagnosztika

Ezen tevékenységünk révén megbízható információ szerezhető a kábelek minőségéről, állapotáról.

Vizsgálatunk során a MEGGER TDS 40 Plus készülékünket használjuk. A berendezés alkalmazott 50 Hz‐es Slope‐technológiája egyesíti a VLF cos‐négyszög feszültséggel (VLF CR) és a csillapodó váltakozófeszültséggel (DAC) végzett RK (részkisülés)‐diagnosztikát. Ennek segítségével lehetségessé vált a kábelhálózat hatékony, teljeskörű és pontos állapotfelmérése. Az RK‐ mérési eredményeket mind a VLF CR, mind pedig a DAC‐vizsgálófeszültség esetén közvetlenül össze lehet hasonlítani az 50 Hz‐es üzemi feszültség eredményeivel.

A vizsgáló berendezésünk egy többfunkciós, kompakt feszültségforrásból és egy RK‐modulból áll. A DIN VDE 0276 előírásai szerint használható VLF CR vizsgálatok elvégzéséhez. Ezzel párhuzamosan a már bizonyított RK‐diagnosztikát is lehet végezni, az 50 Hz‐es Slope‐technológiával. A VLF‐, és DAC vizsgálófeszültség mellett a TDS készüléket DC‐vizsgálatokra-, az IEC 60229 előírásai szerinti köpenyvizsgálatra, és köpeny hibahelyek utóbehatárolására is használni tudjuk.

Az üzembe helyezések során végzett vizsgálatoknál egyértelműen meg tudjuk határozni a szerelés minőségét. Kábelek üzembe helyezésekor elvégzett vizsgálataink során felvett részkisülések mérésével információt kapunk a kábel állapotáról.

Közvetlenül a mérést követően a legfontosabb mérési adatokat jól áttekinthetően tartalmazó jegyzőkönyv készítésére vagyunk képesek.